Hout- en plaatmaterialen

Samen mooie buitenkanten maken

Bij Flow worden we blij van mooie ‘buitenkanten’. Het eerste wat je als bezoeker, gebruiker of passant van een gebouw of woning ziet is de buitenkant en dus de gevelbekleding. Steeds vaker wordt door opdrachtgevers gekozen voor een houten gevelbekleding. Vreemd is dat niet. Hout is sowieso een geweldige eyecatcher in gebouwen én heel fijn voor ons als gevelspecialist om mee te werken. 

XLWood

Dat is nog veel fijner als je mag samenwerken met een partner die dat ook begrijpt. XLWOOD uit Wychen is die partner, een bedrijf dat al ruim 15 jaar hout- en plaatmateriaal levert aan timmerfabrieken, bouwbedrijven en bedrijven in de afbouw van gevels. Niet alleen dat, de mensen van XLWOOD hebben veel waardevolle kennis met betrekking tot de toegevoegde waarde van houten gevelbekleding. Daar maken wij graag gebruik van. 

De afgelopen jaren is XLWOOD uitgegroeid tot gevelspecialist in grote en kleine projecten. Waar het bedrijf voor ons in uitblinkt is het in een vroeg stadium zorgen voor de juiste informatie over de opbouw van de gevels waar we aan gaan werken. Samen kijken we onder andere naar de specifieke wensen van onze opdrachtgevers, onderzoeken we de meest geschikte houtsoort en duurzaamheidsklasse. xlwood.nl

Foreco - Wij houden van hout!

We roepen het vaak en graag. Bij Flow HOUDEN WE VAN HOUT! Werken met hout is namelijk het leukste dat er is. Werken met hout is ook het mooiste dat er is. Natuurlijke producten geven gebruikers of bewoners van een gebouw en voorbijgangers een positief gevoel. Nog meer redenen waarom wij het liefste met hout werken? Het is namelijk ook het beste dat er is, mits je kiest voor duurzaam en gecertificeerd hout. Bij Flow doen we precies dat.  

Dat zit goed
Neem bijvoorbeeld het hout van onze partner Foreco uit Dalfsen. Foreco levert een compleet assortiment houtproducten. Belangrijk voor de kwaliteit van ons werk is de kwaliteit van de bedrijven waar we mee samenwerken en onze producten inkopen. Begrijpen zij onze wensen en kunnen zij op tijd leveren wat wij nodig hebben? Bij Foreco weten we dat het goed zit. 

Hout uit met zorg beheerde bossen
Het bedrijf levert alles van gezaagd hout en rondhout tot de nieuwste houtspecialiteiten. Daarbij maken ze gebruik van duurzame houtproducten die voldoen aan de hoogste normen. Het hout is bijvoorbeeld vooral afkomstig uit met zorg beheerde Europese bossen en wordt verwerkt met respect voor het milieu. Dat kan je roepen en laten zien. Daarom hanteert Foreco de KOMO-certificering. Als waarborg voor de duurzaam geoogste grondstof is er het PEFC- of FSC®-label. Met de kwaliteit zit het ook goed. Het bedrijf levert hout met een levensduurgarantie tot wel 25 jaar. Dat doe je niet zomaar.

Voorbeelden van ons werk met Foreco vind je bij ‘Projecten’. Benieuwd naar nog meer Foreco? Ga snel naar foreco.nl of neem contact met ons op. 

CAPE COD - Natuurlijk, onderhoudsvrij én duurzaam

Boomrijk schiereiland
Een van onze favoriete houtsoorten is de Lodgepole Pine, ook wel bekend als Noord-Amerikaans grenen, dat onder de naam Cape Cod verkrijgbaar is. Leuk weetje; de naam Cape Cod is een directe verwijzing naar het boomrijke schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts.

Bestand tegen elk type weer
Het bijzondere van Cape Cod is dat het hout op een innovatieve wijze gedroogd en verduurzaamd wordt. Daarom is juist deze houtsoort met succes bestand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden, zoals we die in Nederland heel goed kennen.

Alleskunner
Een ander belangrijk voordeel is dat Cape Cod nauwelijks onderhoud nodig heeft. Nog een voordeel; het is verkrijgbaar in een breed kleurpalet en in diverse profielen. Kortom, een echte duurzame alleskunner die de gevel bekleedt én aankleedt, plastica.nl

Awood

Awood is sterk gespecialiseerd in het leveren van buitenparket en gevelparket. Uit eigen productie en met een beperkte selectie internationale A-merken. Hiermee is kostbare knowhow verkregen om professioneel te kunnen schakelen tussen deze verschillende A-merken. awood.nl

Jongeneel - Een sterk merk

Wie Flow Gevelbekleding een beetje kent weet dat we heel graag samenwerken met de mensen van Jongeneel. Het bedrijf bestaat inmiddels 225 jaar (!) en is – dat mogen we wel zeggen - een uitzonderlijk ervaren hout- en plaatspecialist. Sinds 1997 draagt het bedrijf het predicaat ‘koninklijk’. Verdiend en terecht wat ons betreft. Inmiddels telt Jongeneel 42 vestigingen en beschikt het bedrijf over een indrukwekkende product- en sectorkennis. 

Houden van hout
Flow Gevelbekleding en Jongeneel vinden elkaar in de liefde voor het product en in het maximale willen doen voor de klant. Want die staat net als bij ons centraal. Net zo belangrijk voor Jongeneel is de blik op de toekomst. Het bedrijf is koploper in duurzaam en circulair ondernemen en in het gebruik van verantwoord hout met het PEFC en/of FSC-keurmerk. Houden van hout, houden wij ook van. 

Oplossingsgerichte denkers en doeners
Ook op logistiek vlak is Jongeneel een betrouwbare partner. De klant centraal betekent dat Jongeneel goed begrijpt wat onze wensen zijn en wat er bij komt kijken om daaraan te voldoen. Zo begrijpt Jongeneel goed wat de uitdagingen van de ‘bouwplaats’ zijn en wordt er concreet gekeken naar hoe een levering – bijvoorbeeld in de binnenstad - het meest efficiënt kan worden uitgevoerd. Kortom, oplossingsgericht werken en denken. Check; weer een vakje om af te vinken. 

Voorbeelden van ons werk met Jongeneel vind je bij ‘Projecten’. Benieuwd naar nog meer Jongeneel? Ga snel naar jongeneel.nl of neem even contact met ons op.

HPL-compact platen
Trespa® Meteon, Plastica Massief
Lees meer
Vezelcement fabricaten
Eternit, Cembrit, InnCempro, SVK
Lees meer
Gevelplaat fabricaten
Rockpanel, Steni, Alucopal
Lees meer
Specials
Krion®, Steenstrips, Keramisch, Glas
Lees meer
Bevestigingssystemen
Aluminium draagstructuur, Lijmsysteem
Lees meer

Onze projecten