Vezelcement fabricaten


Onze visie is helder; het esthetische staat altijd voorop, ongeacht wat. Voor onze opdrachtgevers en onszelf is het belangrijk dat we de ideeën van de architect zo goed mogelijk vertalen naar een gevelaanzicht waar je u tegen zegt. Juist door bepaalde materialen toe te passen onderstrepen we de uitstraling en de ‘toon’ van een gebouw. 

Vaste leveranciers

Kunnen kiezen tussen materialen en leveranciers is dan een grote plus. Geen enkele opdracht is immers hetzelfde. Om elke opdracht optimaal uit te voeren maken we graag gebruik van een vast netwerk materiaalleveranciers. Partijen die net als Flow houden van hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. Flow maakt gebruik van vaste leveranciers voor vezelcementgeveldelen.


SVK
Een partner die ónze opdrachtgevers begrijpt
Flow Gevelbekleding kiest graag tussen verschillende producttypen. Soms adviseren wij ontwikkelaars over welk product het meest geschikt is en waarom, soms ligt de keuze al vast. Kunnen kiezen is dan belangrijk voor de kwaliteit die wij leveren. Daarnaast willen we ook graag kunnen kiezen tussen verschillende leveranciers. Elke partij heeft immers zijn eigen expertise en kennis. Ook die keuze is belangrijk voor de kwaliteit die wij uiteindelijk garanderen. 

Diversiteit aan producten
SVK levert sinds 1905 vezelcementproducten op de internationale bouwmarkt. Het bedrijf is sinds de start uitgegroeid tot een flexibele en duurzame partner voor bouwprofessionals zoals Flow Gevelbekleding. Vanuit de thuisbasis in Sint-Niklaas, België produceert het familiebedrijf een breed aanbod van gevelbekledingsproducten zoals gevelplaten, leien, gevelstenen en golfplaten. Kortom, precies de topkwaliteit producten die wij zoeken. 

Altijd innoveren
Door samen te werken met SVK kunnen wij vertrouwen op producten die afgestemd zijn op onze eisen en op die van onze opdrachtgevers. SVK is op de hoogte van de wensen uit de markt en zorgt door voortdurend te innoveren dat de kwaliteit hoogwaardig is en blijft, ongeacht de vraag. 

Benieuwd naar nog meer? Ga dan snel naar SVK of neem even contact met ons op. 


Equitone
Natuurlijk cachet
Equitone is een van onze vaste leveranciers als het gaat om vezelcementfabrikaten en al sinds de jaren ’50 fabrikant van topkwaliteit. Vezelcement is een natuurlijk composietmateriaal dat uit cement, cellulose en mineralen bestaat. Het materiaal heeft een ruwe eigenschap, oogt strak en modern en geeft de gevel – mits juist toegepast – cachet. 

Gebruiksvriendelijk
Het voordeel van werken met de vezelcementgeveldelen van Equitone is dat de platen meteen op maat gezaagd kunnen worden, gefreesd én doorboort. Dat geeft ons precies de mate van gebruiks- en ontwerpvriendelijkheid die wij nodig hebben. 

Voorbeelden van ons werk met vezelcement vind je bij ‘Projecten’. Benieuwd naar nog meer Equitone? Ga dan snel naar Equitone of neem even contact met ons op. 


Cedral
De meest logische vezelcementkeuze 
Bij Flow vinden we de esthetische kwaliteit van materialen net zo belangrijk als de productkwaliteit. Bovendien, als ons vroeg in een bouwtraject om advies wordt gevraagd, willen we opdrachtgevers keuzemogelijkheden aan kunnen bieden. 
Naast hout en HPL (high pressure laminate) is vezelcement een van de materialen die we bij Flow Gevelbekleding graag en regelmatig toepassen. En heb je het over vezelcement, dan heb je het al snel over Cedral; een innovatief en duurzaam vezelcementmateriaal voor dak én gevel. 

Voor renovaties en het leggen van mooie accenten
Cedral is een onderhoudsvrij alternatief voor de traditionelere houten gevelbekleding. Een belangrijk voordeel van Cedral voor ons is dat het snel en gemakkelijk te plaatsen is. En snelheid is tijdwinst en dus een belangrijke kostenbesparing voor onze opdrachtgevers. Niet onbelangrijk; vezelcement is flexibel toepasbaar. Denk bijvoorbeeld aan renovaties van oude muren, maar ook om unieke accenten te leggen in nieuwbouwprojecten. Bovendien is Cedral eenvoudig te plaatsen; overlappend in een traditionele stijl of strak en eigentijds in heel veel verschillende kleuren (ook niet onbelangrijk). 

Na aanbrengen geen werk meer aan
Last but not least; Cedral is buitengewoon onderhoudsvriendelijk. Vezelcement is namelijk water-, vorst-, rot- en schimmelbestendig én bestand tegen aantasting door bacteriën of insecten. En in het geval van Cedral hebben de gevelstroken ook nog eens een uitstekende brandreactieklasse (klasse A2-s1, d0). Met andere woorden; ze verspreiden geen vuur. Tel je dat allemaal bij elkaar op, dan is kiezen voor Cedral eigenlijk heel erg logisch. 

Voorbeelden van ons werk met Swisspearl vind je bij ‘Projecten’. Benieuwd naar het mooie verhaal van Swisspearl? Ga naar Cedral of neem even contact met ons op.


Swisspearl
Traditie plus kwaliteit plus duurzaamheid

De befaamde Zwitserse ‘hoge lat’ gaat verder dan alleen maar mooie exclusieve horloges en een degelijke bancair systeem. Neem bijvoorbeeld de vezelcementdelen van fabrikant Swisspearl. Het merk staat garant voor een trotse traditie plus een hoogwaardige productkwaliteit plus duurzaamheid. Dat is win-win-win; een typische Zwitserse combi.

Matchende visies
De kwaliteiten en visie van Swisspearl matchen met die van Flow Gevelbekleding. Wij werken uitsluitend met partners die de lat net zo hoog leggen. Onze klanten vertrouwen op ons. Het is aan ons om dat waar te maken. Dat kan alleen als we samenwerken met betrouwbare partijen; partners die matchen met onze visie.

Swisspearl gaat daar ver in. Het bedrijf is specialist in de breedte. Een hoogwaardig product begint bij een heldere en gedeelde visie. Goede ideeën, gerealiseerd door middel van een innovatieve werkwijze en geleverd met een betrouwbare service. Dat is de basis voor topkwaliteit.

Precies wat wij nodig hebben
Het bedrijf levert alles van brandwerende geveldelen, tijdelijke beschermingen tot groot formaat geveldelen in verschillende kleuren en vormen, en tegelstroken in verschillende lengtes. Precies de variatie en flexibiliteit die wij nodig hebben om onze soms complexe en esthetisch uitdagende opdrachten succesvol te voltooien.

Voorbeelden van ons werk met Swisspearl vind je bij ‘Projecten’. Benieuwd naar het mooie verhaal van Swisspearl? Ga naar Swisspearl of neem even contact met ons op.

 

HPL-compact platen
Trespa® Meteon, Plastica Massief
Lees meer
Gevelplaat fabricaten
Rockpanel, Steni, Alucopal
Lees meer
Hout- en plaatmaterialen
XLWOOD, Foreco, Cape Cod, AWood en Jongeneel
Lees meer
Bevestigingssystemen
Aluminium draagstructuur, Lijmsysteem
Lees meer
Specials
Krion®, Steenstrips, Keramisch, Glas
Lees meer
Contact
Indien u vragen heeft of graag extra informatie ontvangt over onze organisatie of onze diensten, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of u kunt onderstaand contactformulier invullen.
Lees meer

Onze projecten