KFC Nederweert


“Het verhaal van Kentucky Fried Chicken begint op 9 september 1890 - de dag dat Harland Sanders wordt geboren in Henryville, Indiana. In de eerste periode van zijn leven wisselt hij vaak van baan (stoombootkapitein, treinconducteur en boer) en reist hij door heel Amerika. Als Harland Sanders veertig is, koopt hij een motel in Kentucky en begint hij met het verkopen van zijn Southern style chicken. Het restaurant is zo bekend in de omgeving dat hij “Kentucky Colonel” wordt genoemd”. Dit is wat KFC Nederland op haar website publiceert.

Met name na de oorlogsjaren wordt het imperium alsmaar groter en wereldwijd. In 1972 wordt het eerste KFC-restaurant in Nederland geopend - in Rotterdam om precies te zijn. Inmiddels heeft KFC meer dan tachtig restaurants in ons land.

In 2019 zijn wij door Bouwbedrijf van Bussel 't Hout – Helmond gevraagd om als gevelspecialist in het bouwteam voor KFC Nederweert deel te nemen. Dit heeft geleid tot de engineering en uitvoering van de Trespa Meteon gevelbekleding en houten lamellen uitvoering.

Trespa Meteon, dik 8 mm, kleur A25.8.1/ST antracietgrijs en A12.3.7/ST – karmijnrood | thermisch gemodificeerde houten lamellen 

Andere projecten van FLOW