Kantoor- en bedrijfspand TILBOX Valkenswaard


“Tilbox uit Valkenswaard is dé leverancier voor opbergruimte tussen de wielen. Sinds 1994 heeft het bedrijf zich toegelegd op de doorontwikkeling van opbouw- en onderbouwkisten voor de automotive sector. Wij produceren zelf en zijn op dit gebied een specialist. De kisten voldoen aan de hoogste eisen op gebied van veiligheid, vormgeving en functionaliteit”. Dit is wat het bedrijf op haar website presenteert.

In het oorspronkelijke ontwerp zouden de spanten van het kantoor in massief hout worden uitgevoerd. Dit bleek een erg kostbare oplossing, die men heeft omgezet naar een staalconstructie. Uiteraard wilde men de uitstraling van hout terugzien in met name de gevelkolommen. Wij hebben hoofdaannemer en opdrachtgever de oplossing geboden door de stalen kolommen te omkleden met een aluminium composiet plaat in houtlook.

Larson aluminium composiet dik 4 mm, kleur lichteiken

Andere projecten van FLOW