Manhattan Roermond: 39 appartementen met een gouden randje


Roermond heeft met Manhattan een waar landmark gekregen op een prominente locatie. Vooral in de schemering ziet het gebouw er prachtig uit, zeker in combinatie met de vijftien verdiepingen die op een speelse wijze van elkaar zijn gedraaid. 

Het gebied waar Manhattan ligt is een voormalig industrieterrein dat vroeger bekend stond als de ‘achterkant van Roermond’. Anno nu is het een levendige en architectonisch spraakmakende stadswijk aan het water. Manhattan steelt de show als fraai en toonaangevend boegbeeld, met een indrukwekkend uitzicht op het water. 

Wij zijn trots dat we daar een bijdrage aan hebben mogen leveren. In opdracht van hoofdaannemer Bouwbedrijven Jongen hebben wij de engineering en de uitvoering van ‘de gouden uitstraling’ van het gebouw verzorgd. In samenwerking met Plastica Plaat Waalwijk is invulling gegeven aan het ontwerp van Kern Architecten. Gekozen is voor een aluminium composietplaat, fabricaat Alucopal met een Solar Gold Metallic toplaag. Het resultaat is oogverblindend en eyecatcher-waardig. 

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen zijn: 
Alucopal aluminium composiet kleur Solar Gold Metallic

Andere projecten van FLOW