Stelt Zuid; 62 nieuwbouwwoningen in Nijmegen


Aan de zuidzijde van de Waaldijk bij Nijmegen komt de landschappelijke woonbuurt Stelt Zuid. Typische omgevingskenmerken zoals de dijk, de singel en de boomgaard vormen de basis van het plan. Met als gevolg dat de woningen die in Stelt Zuid gerealiseerd worden zich op een natuurlijke manier in het omliggende landschap voegen. 

De zwarthouten boomgaardwoningen liggen bijvoorbeeld als ‘schuren’ in het landschap. De ingetogen vormgeving en het specifieke materiaalgebruik zoals hout versterkt de relatie met de directe omgeving. Voor het aanbrengen van deze materialen zijn wij ingeschakeld. In opdracht van Van Grunsven Bouw uit Erp hebben wij de gevel- en plafondbekledingen (plus overige timmerwerken) uitgevoerd. 

De materialen versterken de sfeer van het plan en de relatie met de omgeving. Gekozen is voor XL-Colorwood NE vurenhouten geveldelen. Dit geldt voor zowel de Boomgaard- als voor de Dijkwoningen. Alleen de breedtematen en kleuren verschillen. Wie straks langs de woningen loopt ziet en ervaart hoe fraai de woningen matchen met de omgeving. Dat is wat je noemt een totaalplaatje!

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen zijn:
Voor de Boomgaardwoningen: XL-Colorwood NE vurenhouten geveldelen, zichtzijde fijn-bezaagd, model board, thermisch gemodificeerd. In drie breedtematen naar willekeur: 68 mm, 92 mm en 142 mm. Kleur RAL 9005. Voor de Dijkwoningen: hetzelfde materiaal in één breedtemaat: 68 mm. Projectkleur XL-TVT5053-I, two-tone semi-transparant. 

Andere projecten van FLOW