Veghels Buiten: 61 nieuwbouwwoningen aan de rand van Veghel


Aan de zuidoostkant van Veghel ligt de nieuwe woonwijk De Hofstee en De Heerd. Ze maken deel uit van het plan Veghels Buiten. De woningen zijn ontwikkeld in zogenaamde clusters; minidorpjes in het groen, die qua sfeer en opzet helemaal passen in de historie van de Brabantse gehuchten van vroeger. Elk cluster heeft een eigen identiteit. Bovendien liggen de woningen vrij in het landschap en middenin het groen. 

Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling uit Rosmalen heeft ons gevraagd de gevel- en plafondbekledingen te verzorgen. Het ontwerp is van Pauwert Architectuur uit Eindhoven. In het ontwerp is gezocht naar materialen die passen bij de gedachten en sfeer van het plan. Cape Cod-gevelbekleding gemaakt van Noord-Amerikaans grenen zet de toon. Absoluut een mooie plus voor de woningen en de wijk. 

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen zijn:
Cape Cod-gevelbekleding, model channel siding, fabrieksmatig voorzien van watergedragen acrylaatlakkleur in RAL 7022. Voor de plafondbekleding zijn garantie-multiplexplaten gebruikt, waarvan beide oppervlakten fabrieksmatig zijn voorzien van een grondlaag en afgelakt door onze schilder. 

Andere projecten van FLOW