KFC en FEBO Gorinchem


KFC

“Het verhaal van Kentucky Fried Chicken begint op 9 september 1890 - de dag dat Harland Sanders wordt geboren in Henryville, Indiana. In de eerste periode van zijn leven wisselt hij vaak van baan (stoombootkapitein, treinconducteur en boer) en reist hij door heel Amerika. Als Harland Sanders veertig is, koopt hij een motel in Kentucky en begint hij met het verkopen van zijn Southern style chicken. Het restaurant is zo bekend in de omgeving dat hij “Kentucky Colonel” wordt genoemd”.

Met name na de oorlogsjaren wordt het imperium alsmaar groter en wereldser. KFC (Kentucky Fried Chicken) is een fastfoodketen met diverse kipproducten als specialiteit. Wereldwijd heeft KFC meer  dan 16.000 vestigingen in meer dan 100 landen. In 1972 wordt het eerste KFC-restaurant in Rotterdam geopend. Inmiddels heeft KFC meer dan tachtig restaurants in ons land. Dit is wat KFC Nederland op haar website publiceert.

FEBO

Het hart van FEBO is al ruim 40 jaar de automatiek. Banketbakker de Borst is in 1960 dan ook de eerste in Nederland die zijn banketbakkers- annex snackzaak omtovert tot een snelle, 'hit and run' snackbar, waarin de automatiek een centrale rol speelt. In de FEBO formule draait alles om het product - een beperkt assortiment hoogwaardige snacks met een hoge omzetsnelheid. De producten worden verkocht in goede, moderne locaties, die allen dezelfde uitstraling hebben en waarbij hygiëne op een hoog peil staat.Momenteel telt FEBO meer dan 70 afhaallocaties in Nederland. Dit is wat FEBO op haar website publiceert.

In 2019 zijn wij door Bouwpartner To Build Nuenen gevraagd om als gevelspecialist in het bouwteam voor KFC en FEBO deel te nemen. Dit heeft geleid tot de engineering en uitvoering van alle gevelbekledingen en aanverwante timmerwerken.

Trespa Meteon, dik 8 mm, kleur A25.8.1/ST antracietgrijs, A12.3.7/ST – karmijnrood en RAL 7021 - zwartgrijs | Accoya open houten gevelbekleding | Eternit Equitone Natura, dik 8 mm, kleur N251 – antraciet en Tectiva, dik 8 mm, kleur TE15 – lichtgrijs | Alucopal aluminium composiet, kleur RAL 9010 – puurwit | HSB-wanden en diverse timmerwerken 

Andere projecten van FLOW