Gymworld Zoetermeer


Bij Flow Gevelbekleding helpen we graag om bijzondere gebouwen nóg bijzonderder te maken. Het gebouw van Gymworld in Zoetermeer is zo’n gebouw. Het gebouw zweeft als ware het een wolk boven het landschap. Deze trainings- en wedstrijdlocatie biedt ruimschoots plek aan gymnasten, free-runners en dansers. In het gebouw bevindt zich ook fysiotherapie en natuurlijk een horecadeel.

Spannende uitstraling

Elk ‘volume’ van het gebouw heeft een andere gevelafwerking die verwijst naar wat er in het gebouw gebeurt. Zo is het lijnenspel op de ruimte met free-running een vertaling van de bewegingen die sporters binnen maken. Het gevelbeeld van de trampolinehal verwijst naar de overspanning van de trampolines. Deze ‘beeldende’ gevelbehandeling geeft de sportruimtes een spannende en eigentijdse uitstraling. De volumes verschillen van elkaar in grootte en hoogte, waardoor het gebouw aan geen enkele kant hetzelfde is. 

Het bouwplan is ontwikkeld door VenhoevenCS architecture+urbanism in opdracht van de gemeente Zoetermeer. Het gebouw is gerealiseerd door hoofdaannemer Remmers Bouwgroep Tilburg. Zij hebben Flow Gevelbekleding gevraagd het diverse timmerwerk en de houten gevelbekledingen uit te voeren. Leuke uitdaging en graag gedaan! 

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen: 

XL-Colorwood NE vuren boards, 21x144 mm geborsteld en verduurzaamd met een aquaprimer. Brandvertragend behandeld B-S2-d0. Kleur RAL 9005, gecoat met een drielaags dekkend verfsysteem. 

Andere projecten van FLOW