Gymworld Zoetermeer


Gymworld is een trainings- en wedstrijdlocatie voor 4000 gymnasten. Ook is er ruimte voor free-running, dansen, fysiotherapie en horeca. Het nieuwe sportgebouw zweeft als een wolk boven het landschap. 

Elk volume heeft een andere gevelafwerking, die verwijst naar wat binnen gebeurt. Zo is het lijnenspel op de ruimte met free running een vertaling van de bewegingen die binnen gemaakt worden en verwijst het gevelbeeld van de trampolinehal naar de overspanning van de trampolines. Deze gevelbehandeling geeft de functionele sportruimtes een spannende en eigentijdse uitstraling. De volumes verschillen in grootte en hoogte van elkaar, waardoor het gebouw er aan alle kanten anders uitziet. De ingang is het visitekaartje van het gebouw. Trappen en liften steken uit de wolk en nodigen de bezoeker uit om binnen te komen.

Het bouwplan is in opdracht van Gemeente Zoetermeer door VenhoevenCS architecture+urbanism ontwikkeld en door hoofdaannemer Remmers Bouwgroep Tilburg gerealiseerd. In opdracht van de hoofdaannemer hebben wij diverse timmerwerken en de houten gevelbekledingen mogen uitvoeren.

XL-Colorwood NE vuren – boards 21x144 mm geborsteld - verduurzaamd met een aquaprimer – brandvertragend behandeld B-S2-d0 en in kleur RAL 9005 gecoat met een drielagen dekkend verfsysteem

Andere projecten van FLOW