De (bestaande) nieuwe multifunctionele accommodatie in Lith


Na de samenvoeging van gemeente Lith met Oss raakte het gemeentehuis van Lith zijn functie kwijt. Zonde van de potentie. Gelukkig blies de gemeente Oss dit mooie oorspronkelijke gebouw weer nieuw leven in door er een fraaie ontmoetingsplaats van te laten maken. 

Eyecatcher

Flow Gevelbekleding is door Muller Bouw Oss gevraagd om onze kennis en ervaring als gevelspecialist in te zetten en het ontwerp van Elemans van den Hork architecten uit Oss uit te voeren. Een opdracht die ons A. op het lijf is geschreven en B. helemaal in flow hebben opgepakt. Wat meteen opvalt aan de buitenzijde is de entree; een echte eyecatcher. Hier hebben we geveldelen van Alucopal aluminium composiet aangebracht. Voor het oog een mooi contrast met de oorspronkelijke gevels van de gebouwen. 

Multifunctioneel en mooi

Overigens is Alucopal op drie plaatsen aan het gebouw aangebracht. Behalve bij de opvallende luifelconstructie bij de entree, is de gevelbekleding ook zichtbaar aan de buitenkant van de podiumzaal en binnen aan de nieuwe aanbouw. Na de complete, grondige verbouwing en renovatie biedt de multifunctionele accommodatie nu plek aan een basisschool, een kinderdagverblijf, het dorpshuis, de bibliotheek en een consultatiebureau. 

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen

4 mm dik Alucopal in de kleur RAL 7048; parelmoer muisgrijs

 

 

Andere projecten van FLOW