LUX woongebouw Strijp S in Eindhoven


LUX is een nieuwe woonomgeving met 200 starterswoningen gericht op jonge, creatieve en ondernemende professionals. Het woongebouw bestaat uit twee getrapte bouwblokken van 8 en 17 bouwlagen, geluidluw gemaakt met een beschut daklandschap en een gemeenschappelijk terras. Goed om te weten voor ons; het woongebouw én de afwerking zijn geheel in lijn met de visie en ambitie van andere ontwikkelingen op Strijp.

De beste oplossing

Bouwbedrijf Stam en De Koning uit Eindhoven heeft ons gevraagd om de galerijgevels aan de woningzijde te voorzien van houten gevelbekleding. Wij zijn al vroeg in het traject betrokken en hebben meegedacht over de beste oplossing wat betreft de uiteindelijke gevelbekleding. Helemaal in flow dus. Binnen dat traject zijn kwesties als brandveiligheid en uitstraling belangrijke uitgangspunten geweest. Het traject hebben we samen met de hoofdaannemer doorlopen, zonder afbreuk te doen aan materiaalkeuze en detaillering. 

Voor de materiaalliefhebbers

Uiteindelijk is er gekozen voor een houten draagstructuur - in euro brandklasse B – bevestigd met het Borgh-Facafix gevelmontagesysteem, inclusief Isover Multimax 31 Ultra-isolatie en Fassawall Firestop A2-folie tegen het binnenblad van kalkzandsteen. De open houten gevelbekleding is uitgevoerd in Thermowood-vuren en brandvertragend behandeld met Flame Delay FX Pro. De vergrijzing van het hout verloopt door deze keuze op een natuurlijke wijze.  

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen

Thermowood vuren open houten gevelbekleding, brandvertragend met een natuurlijke vergrijzing

 

Andere projecten van FLOW