LUX woongebouw met euro-brandklasse B eis op Strijp S Eindhoven


In opdracht van Stam en De Koning hebben wij in 2020/2021 aan de woningzijde de galerijgevels voorzien van een houten gevelbekleding. Het woongebouw én de afwerking zijn geheel in lijn met de visie en ambitie van andere ontwikkelingen op Strijp. LUX is een nieuwe woonomgeving met 200 starterswoningen gericht op jonge, creatieve en ondernemende professionals. Het woongebouw bestaat uit twee getrapte bouwblokken van 8 en 17 bouwlagen, geluidluw gemaakt met een beschut dak-landschap en gemeenschappelijk terras. 

Al in een vroegtijdig stadium heeft de hoofdaannemer ons gevraagd mee te denken in de beste oplossing voor de uitvoering van de houten gevelbekleding. Omdat de eisen ten aanzien van brandveiligheid en uitstraling voor de opdrachtgever van groot belang zijn hebben wij met de hoofdaannemer een traject doorlopen, waarbij geen afbreuk aan materiaalkeuze en detaillering is gedaan. 

De houten draagstructuur - in euro-brandklasse B - is met het Borgh-Facafix gevelmontagesysteem, inclusief Isover Multimax 31 Ultra isolatie en Fassawall Firestop A2 folie tegen het binnenblad van kalkzandsteen bevestigd. De open-houten-gevelbekleding is uitgevoerd in Thermowood vuren en middels Flame Delay FX Pro brandvertragend behandeld, waardoor de vergrijzing zijn natuurlijk verloop zal hebben. 

Thermowood vuren open-houten-gevelbekleding, brandvertragend, natuurlijke vergrijzing

Andere projecten van FLOW