Klimaatneutraal zwemmen in Valkenhuizen Arnhem


Van der Horst aannemers uit Mill heeft ons gevraagd om de gevelbekleding van het nieuwe zwembad Valkenhuizen in Arnhem uit te voeren. Dit gasloze zwembad werkt op warmtepompen en zonnepanelen en is daarmee bijna energieneutraal. In het gebouw is ruimte voor twee gescheiden zwembaden; een wedstrijdbad en een zogenaamd doelgroepenbad met beweegbare bodem. 

Duurzame ambities

Valkenhuizen is een indrukwekkend gebouw, helemaal passend bij de duurzame eisen van nu. Dat vraagt natuurlijk om een evenzo indrukwekkend aanzicht, dat qua uitstraling en beleving helemaal past bij de duurzame wensen waaruit het pand ontwikkeld is. Gekozen is voor Cape Cod grenen bekleding, bevestigd op de achterliggende houtskeletbouwwanden die we als prefab houten wanden in de opdracht hebben meegenomen. Het resultaat is een echte eyecatcher voor Arnhem en voor ons weer een opdracht om trots te zijn! 

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen zijn: 
Cape Cod - Noord-Amerikaans grenen, model ‘channel siding’, fabrieksmatig voorzien van een water-gedragen acrylaatlakkleur in drie kleuren en volgens een specifiek patroon uitgevoerd. 

Andere projecten van FLOW