Park Entrée, Senior Smart Living in Schiedam


Woonconcept Park Entrée in Schiedam bestaat uit levensloopbestendige woningen voor senioren. Het plan is ontwikkeld door een samenwerkingsverband van verschillende partijen, waaronder de toekomstige bewoners. Het resultaat is een innovatief concept met een evenzo innovatieve uitwerking. Flow Gevelbekleding heeft de input verstrekt voor de houten gevelbekledingen, waarna architectenbureau More for You uit Deurne het technisch en productieontwerp eerst via de BIM-methodiek heeft opgepakt. 

Faalkosten verminderen, helemaal flow

BIM (een digitaal model van de geplande constructie) maakt eventuele clashes in het ontwerp en uitvoering al voor de realisatie zichtbaar. Op die manier worden de faalkosten van het project aanzienlijk verminderd. Voor de uiteindelijke realisatie hebben wij in opdracht van Bots Bouwgroep Deurne de houten gevelbetimmeringen geleverd en in flow uitgevoerd. 

De door Flow gebruikte gevelmaterialen: 

Douglas KD sorted 22x43/32x43 mm geschaafd (aan de zichtzijde fijnbezaagd). De gevel is geïmpregneerd met Woodlife HL-50 en in caramelkleur behandeld met Colorseen Timberstain. 

Andere projecten van FLOW