Opgaan in het groen: Integraal Kindcentrum Berkelwijk in Leusden


Architecten Ron Verduijn en Ana Magdalinoiu van Van Hoogevest Architecten hebben in Leusden een fraai integraal kindcentrum ontworpen. Het gebouw is energieneutraal en heeft geen gasaansluiting. Erin zijn onder andere 2 basisscholen en een naschoolse opvang gevestigd. Bloemendal Bouw uit Leusden heeft het gebouw gebouwd en ons gevraagd voor de gevelafwerking. Die kans grijpen we graag aan! Heerlijk buiten in het groen werken? Dat willen we wel. 

De groene omgeving heeft geleid tot een ontwerp dat samenvloeit met de aanwezige begroeïng. De dichte geveldelen zijn bekleed met verticale planken in verschillende grijs- en groentinten. De doorlopende vloerbanden zijn uitgevoerd in een lichte grijstint. Het gebouw en het kleurgebruik creëren samen met de directe omgeving een neutraal decor. Gebouw en bomen lijken voor elkaar te zijn gemaakt en versterken elkaars aanwezigheid. 

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen zijn: 

James Hardie plank Woods dik 10 mm – alternerend -  in de kleuren Perlgrijs, Mosgroen en Articwit. De horizontale gevelbanden zijn uitgevoerd in XL Kern in kleur RAL4010.

Andere projecten van FLOW