Woningen - appartementencomplex Deurne


Massief NT voor Europastraat Deurne: een duurzame oplossing mét houtstructuur

Centraal in Deurne aan de Europastraat zijn twee prachtige appartementencomplexen verrezen. Het terrein dat jarenlang braak lag, biedt nu woonplezier aan bijna honderd huurders, zes kopers, hun partners en kinderen. De aannemer Koen Bots: “Vooraf waren de mensen wat sceptisch, maar nu horen we alleen maar enthousiaste geluiden.”

“Het terrein lag er lange tijd wat verloren bij en dat was een doorn in het oog van veel mensen. Het ligt midden in Deurne en trekt daarom dus flink de aandacht. Gelukkig mocht Woningbouwvereniging Bergopwaarts er werk van maken, al lag er wel een flink pakket van eisen waaraan moest worden voldaan. Op basis van deze eisen vroeg Bergopwaarts vier aannemers om een passend plan te maken. Ook Bots Bouwgroep dong mee naar dit omvangrijke project.

Koen Bots: “Het plan dat we samen met de architect presenteerden, kwam als winnaar uit de bus. Wij scoorden over de hele breedte het beste op de punten architectuur, bouwkosten, duurzaamheid en MVO.”

Deze gevelbekleding past perfect bij het pakket van eisen.
“In onze presentatie zat al een compleet beeld van onze uitvoering verwerkt, dus ook met welke materialen we zouden gaan werken. De architect koos voor de gevelbekleding Massief NT van Plastica met als kleur Natuur Eiken. Dit paste perfect bij het eisenpakket ‘houtstructuur, duurzaam en onderhoudsarm’.”

Het beste van twee werelden: slijtvast kunststof met de warme uitstraling van hout
Koen Bots: “De gekozen Massief NT kunststofgevelbekleding is weerbestendig, kleurvast en onderhoudsarm. En heel belangrijk, de gevelbekleding heeft uiteindelijk de juiste look en feel dankzij het gekozen houtdecor in combinatie met de aangebrachte schijnvoegen. Zelf hadden we al eerder met materialen van Plastica gewerkt, maar nog niet in deze enorme hoeveelheden. De Europastraat is een groot project waar kunststof gevelbekleding een groot aandeel in heeft. Zo hebben we het onder meer verwerkt in de dakkapellen van de gebouwen.”

De afstemming tussen alle partijen verliep uitstekend
In twee fases zijn er in twee jaar tijd 95 nieuwe woningen voor jong en oud gebouwd. Koen Bots: “We hebben daarbij onderling telkens bewust de samenwerking opgezocht. Waar het ging om de gevelbekleding, leverde Plastica deze al voorzien van de schijnvoegen rechtstreeks aan Flow Gevelapplicatie en die zorgden weer voor de juiste bevestiging. De afstemming tussen alle partijen verliep uitstekend. Alles paste mooi in elkaar en we konden de woningen geheel volgens planning opleveren. We kunnen nu terugkijken op een succesvol project, een tevreden opdrachtgever en enthousiaste bewoners. Al met al is het een ontzettend mooie invulling geworden van dat opvallende terrein in Deurne.”

Massief NT, Kunststof, 0125 Natuur eiken, Geschroefd

Andere projecten van FLOW