Appartementen ‘De Wissel’ in Rosmalen


Voor Stichting Woonveste en Chapeau-woonkringen is aan het stationsplein in Rosmalen een gebouw gerealiseerd met 27 appartementen en 3 gemeenschappelijke huiskamers. Het gebouw is bestemd voor een woonkring van autistische jongeren. Aan de locatie is een belangrijke voorwaarde verbonden. De locatie ligt namelijk direct aan de perrons van het stationsplein, met het gezicht gericht naar de wijk Het Hoef. De hoge geluidsbelasting van het verhoogd gelegen spoor zorgt ervoor dat de achterzijde van het gebouw is vormgegeven als een ‘dove gevel’. 

Fraaie gelaagde gevel

KdV architectuur Eindhoven is erin geslaagd een aantrekkelijk alzijdig gebouw te ontwerpen. Aan de spoorzijde zien treinreizigers een fraaie gelaagde gevel, waarbij de buitenzijde van de galerijen is verrijkt met een warme houten lamellengevel die aansluit op de groene wadi tussen gebouw en het station. 

Verkleuren op natuurlijke wijze

In opdracht van Hendriks Coppelmans Bouw Uden heeft Flow Gevelbekleding de houten lamellen gevel mogen uitvoeren. De opdrachtgever heeft gekozen voor NobelWood® FRX, een door-en-door gemodificeerd snelgroeiend naaldhout op basis van bio-modificatie met in water oplosbare biopolymeren afkomstig van suikerrietstengels uit de suikerrietindustrie. De lamellen zijn niet van kleurcoating voorzien en verkleuren op natuurlijke wijze. 

De door Flow gebruikte gevelmaterialen: ‚Äč
NobelWood® FRX lamellen

Andere projecten van FLOW