Altijd mooi om bij te dragen aan de toekomst van Nederland


Bij Flow Gevelbekleding werken we maar wat graag aan schoolgebouwen. Hoe mooi is het om op onze manier bij te dragen aan een modern duurzaam gebouw dat aan alle eisen voldoet en waar toekomstige generaties gaan leren. 

Een frisse school is een gezonde school 
Zo hebben we onlangs namens bouwbedrijf De Vries & Verburg uit Stolwijk de gevels verzorgd van het Integraal Kindcentrum (IKC) Heeswijk in Voorburg. Een fraai gloednieuw gebouw in een bestaande wijk, dat 100% voldoet aan de bouweisen van het ‘Frisse Scholen’-concept. Een Frisse School is een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. In het geval van IKC Heeswijk is er sprake van Frisse Scholen Categorie B, wat betekent dat het gebouw als ‘goed’ gekwalificeerd is. 

Stralend bamboe
In het nieuwe gebouw spelen de gevels een belangrijke rol in de uitstraling. Het gebouw valt niet alleen op door zijn architectuur, maar zeker ook door de uitgebreide toepassing van bamboe in de gevels. Naast de gevels hebben we ook een klein deel van de plafonds afgewerkt en hebben we voorzetwanden gemaakt met SwissPearl Construction RAW. 

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen zijn: 
Bamboe, SwissPearl Patina (plafonds) en SwissPearl Construction RAW

Meer projecten van FLOW