173 woningen in de wijk Boomrijk Almere


Onderdeel van DUIN is Boomrijk, een deelproject met 173 woningen. Evert Kolpa van Van Bergen Kolpa Architecten kreeg de opdracht om dit deel te ontwerpen. In de wijk Boomrijk zijn geen traditionele schuttingen te vinden. Het landschap is de gedeelde tuin van alle bewoners. Vanaf het eigen terras moet het beeld rustgevend en in balans zijn. Natuur en bebouwing vormen een aaneengesloten geheel, de woningen gaan op in het boslandschap dat na de bouw nog meer versterkt zal worden door het bij-planten van extra bomen. Het plan, bestaande uit twee-onder-een-kap-, eengezins- en vrijstaande woningen, is opgesplitst in verschillende hofjes waarin de woningen speels zijn gesitueerd. Dit wekt de indruk dat het landschap organisch is ontstaan. 


De woningen in Boomrijk onderscheiden zich vooral door het bijzondere ontwerp. Met een dak als een bladerdak, een gevel die eruitziet als een boomschors en kozijnen van hout ademen de woningen de sfeer van een bos. De kozijnen en voor een deel ook de gevels zijn gemaakt van duurzaam Accoya hout.


De gevelbekleding moet bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Wij weten dat esthetiek, weinig onderhoud en duurzaamheid cruciaal zijn. Daarbij overtreft Accoya zelfs de meest duurzame tropische hardhouten gevelbekleding. Door perfecte stabiliteit en duurzaamheid te combineren met de schoonheid van natuurlijk hout, worden het uiterlijk en de prestaties bereikt die wij als specialist op het gebied van houten gevelbekleding belangrijk vinden. 


Al in een vroegtijdig stadium heeft Reinbouw Dieren ons gevraagd mee te denken in de beste oplossing voor de uitvoering van de Accoya gevelbekleding. Daarnaast was onze uitdaging om in de uitvoering - het Lean-model van verspilling wegnemen -  zo optimaal mogelijk toe te passen. 

Accoya gevelbekleding kwaliteit A1, model channel siding, behandelt met Drywood Improstain en afgewerkt in een roodbruine Woodstain semi-transparante coating

 

Andere projecten van FLOW