XLWood - Samen mooie buitenkanten realiseren


Bij Flow worden we blij van mooie ‘buitenkanten’. Het eerste wat je als bezoeker, gebruiker of passant van een gebouw of woning ziet is de buitenkant en dus de gevelbekleding. Steeds vaker wordt door opdrachtgevers gekozen voor een houten gevelbekleding. Vreemd is dat niet. Hout is sowieso een geweldige eyecatcher in gebouwen én heel fijn voor ons als gevelspecialist om mee te werken. 

Waardevolle kennis
Dat is nog veel fijner als je mag samenwerken met een partner die dat ook begrijpt. XLWOOD uit Wychen is die partner, een bedrijf dat al ruim 15 jaar hout- en plaatmateriaal levert aan timmerfabrieken, bouwbedrijven en bedrijven in de afbouw van gevels. Niet alleen dat, de mensen van XLWOOD hebben veel waardevolle kennis met betrekking tot de toegevoegde waarde van houten gevelbekleding. Daar maken wij graag gebruik van. 

Samen goed werk garanderen
De afgelopen jaren is XLWOOD uitgegroeid tot gevelspecialist in grote en kleine projecten. Waar het bedrijf voor ons in uitblinkt is het in een vroeg stadium zorgen voor de juiste informatie over de opbouw van de gevels waar we aan gaan werken. Samen kijken we onder andere naar de specifieke wensen van onze opdrachtgevers, onderzoeken we de meest geschikte houtsoort en duurzaamheidsklasse. 

 

Projecten samen met XLWood

Stelt Zuid in Nijmegen
Flow Gevelbekleding is onlangs in Nijmegen gestart met een mooie opdracht; het plaatsen van HSB-wanden in de 62 nieuwe woningen van project Stelt.
Lees meer
Cuijkse Cantheelen
Met de Cuijkse Cantheelen wordt een prachtige nieuwe wijk aan de oostkant van het dorp gerealiseerd. De wijk ligt tussen het indrukwekkende rivierenlandschap van de Maas en het centrum van Cuijk. Geïnspireerd op de bescherming van vroeger door stadsmuren en kantelen, ontstaat hier een nieuwe wijk voor jong, oud zorgbehoevend en zorgeloos.
Lees meer
Park Entree – Senior Smart Living - Schiedam
ParkEntree is de eerste woonbuurt in Nederland voor actieve senioren. Het is gebaseerd op de principes van het leefconcept Senior Smart Living met als kernwaarden verbinden, genieten en ontplooien.
Lees meer
Gymworld Zoetermeer
Gymworld is een trainings- en wedstrijdlocatie voor 4000 gymnasten. Ook is er ruimte voor free-running, dansen, fysiotherapie en horeca. Het nieuwe sportgebouw zweeft als een wolk boven het landschap.
Lees meer
173 woningen in de wijk Boomrijk Almere
Onderdeel van DUIN is Boomrijk, een deelproject met 173 woningen. Evert Kolpa van Van Bergen Kolpa Architecten kreeg de opdracht om dit deel te ontwerpen. In de wijk Boomrijk zijn geen traditionele schuttingen te vinden.
Lees meer
De wijk Luchen Mierlo
Met Luchen ontstaat een wijk met veel groen, die aansluit op het dorpse karakter van Mierlo. Hier komen ongeveer 720 vrijstaande en geschakelde woningen. Levensloopbestendige woningen staan centraal in dit deelgebied.
Lees meer
Transformatie Oceaanhuis Rotterdam
Als hoofdaannemer heeft IBB Kondor het rijksmonument Oceaanhuis aan de Westzeedijk 507 te Rotterdam van kantoorgebouw naar een appartementencomplex getransformeerd.
Lees meer
Levensloopbestendige seniorenwoningen Heesch
Op de plek aan de Beellandstraat, waar tot voor enkele jaren het poppenhuismuseum in Heesch stond, zijn acht levensloopbestendige seniorenwoningen naar een ontwerp van Koppens Architectenbureau door Bouwbedrijf Gebr. Van Herpen uit Heesch gebouwd.
Lees meer