Transformatie Oceaanhuis Rotterdam


Aannemer IBB Kondor uit Oegstgeest heeft het rijksmonument Oceaanhuis aan de Westzeedijk 507 in Rotterdam getransformeerd van kantoorgebouw naar appartementencomplex. Oceaanhuis is het voormalige kantoorgebouw van fabrikant Stokvis, bekend van de productie van industriële producten maar ook bromfietsen van Zündapp en Puch. Kortom, niet voor niets een rijksmonument. 

In het gebouw zijn in totaal 184 nieuwe woningen gerealiseerd, waaronder enkele monumentale loftwoningen en 22 nieuwbouwappartementen bovenop het al bestaande gebouw. Deze liggen iets terug en zijn vanaf de straat bijna niet zichtbaar. Typisch voor het gebouw zijn de rode bakstenen in de gevel en de hoge rechthoekige vensters. In het hart bevindt zich een groot atrium met een gebogen glazen dak.

Flow Gevelbekleding is door IBB Kondor gevraagd om de open-houten-gevelbekleding van de nieuwbouw appartementen uit te voeren. Dankzij de vier verschillende kopmaten die in de gevel verwerkt worden, ontstaat een fraaie in het oog springende gevelbekleding. En daar zijn we bij Flow uiteraard groot liefhebber van. 

De door Flow Gevelbekleding gebruikte materialen: 

Er is gekozen voor Siberisch Lariks A/B in vier kopmaten - 20x60mm, 20x100mm, 20x140 en 34x60mm - model board P05, aan de zichtzijde fijn-bezaagd. De houten delen zijn brandvertragend behandeld (euroklasse B) met Flame Delay PT en daarna rondom twee keer fabrieksmatig behandeld met Sansin Stain SDF.

Andere projecten van FLOW