Transformatie Oceaanhuis Rotterdam


Als hoofdaannemer heeft IBB Kondor het rijksmonument Oceaanhuis aan de Westzeedijk 507 te Rotterdam van kantoorgebouw naar een appartementencomplex getransformeerd. Oceaanhuis betreft het voormalige kantoorgebouw van fabrikant Stokvis bekend van de productie van industriële producten en bromfietsen zoals Zündapp en Puch. Het gebouw is in de oorlog gebombardeerd en daarna opnieuw opgebouwd.

In totaal zijn 184 nieuwe woningen gerealiseerd, waaronder monumentale loftwoningen en 22 nieuwbouw appartementen bovenop het reeds bestaande gebouw. Deze opbouw ligt terug en is vanaf de straat nauwelijks zichtbaar. Het Oceaanhuis wordt gekarakteriseerd door de rode bakstenen gevel met hoge rechthoekige vensters. In het hart bevindt zich een groot atrium met een gebogen glazen dak.

In opdracht van IBB Kondor hebben wij de open-houten-gevelbekleding van de nieuwbouw appartementen mogen uitvoeren. Opdrachtgever heeft gekozen voor Siberisch Lariks A/B in vier kopmaten - 20x60mm, 20x100mm, 20x140 en 34x60mm - model board P05, zichtzijde fijn-bezaagd. De houten delen zijn met Flame Delay PT brandvertragend behandeld (euroklasse B) en nadien rondom 2x fabrieksmatig behandeld met Sansin Stain SDF. Door de toepassing van meerdere kopmaten heeft de architect een in het oog springende gevelbekleding ontworpen.

Siberisch Lariks open-houten-gevelbekleding