Stelt Zuid Nijmegen


Een van de onderdelen van nieuwbouwplan Stelt Zuid in Nijmegen is gymzaal De Stelt.

Dit fraai ogende ‘organische’ gebouw is natuurvriendelijk gebouwd met duurzame materialen. De keuze voor de Thermowood vuren-bekleding past dan ook helemaal in die visie. De speelsheid van het gebouw zie je ook terug in de wijze waarop Flow de vurenplanken heeft aangebracht. Dat in combinatie met de speelse vorm van de gymzaal zorgt voor een echte eyecatcher in de wijk. Trouwens, leuk om te vermelden; De Stelt is uitgerust met vleermuiskastjes. 

Bij Flow Gevelbekleding werken we graag met (maatwerk) HSB-wanden. Het biedt legio voordelen, zowel voor ons als gevelbekleders, als voor de toekomstige gebruikers van een gebouw. Op de eerste plaats is houtskeletbouw zeer kostenefficiënt. voor grotere projecten is dat een aantrekkelijk voordeel. Hout is bovendien licht en makkelijk in gebruik. Een extra verdieping bijvoorbeeld, realiseer je eenvoudig met een houtskelet. Werk het vervolgens netjes af met een houten bekleding en je creëert een mooie plus op je woning. 

Met houtskeletbouw is het bovendien prima mogelijk om één specifiek deel van de woning in die vorm te realiseren, zoals Flow Gevelbekleding heeft gedaan voor de woningen van project Stelt in Nijmegen. Nog een voordeel is de snelheid waarmee je een gebouw realiseert als je houtskeletbouw toepast. Binnen no time is het gebouw water- en winddicht. Als je vervolgens ook nog eens - zoals we bij Flow doen - voor de wanden gebruikmaakt van duurzaam en recyclebaar basismateriaal, mag je gerust zeggen dat werken met HSB een bijzonder plezierige en efficiënte ervaring is. 

Flow Gevelbekleding werkt graag samen met XLWood uit Wijchen. Niet alleen leveren ze onze materialen, ze hebben ook onze naam laten vallen bij de Grunsven Groep uit Erp als dé specialist in gevelbekleding. Onze bijdrage aan de nieuwbouwwoningen van project Stelt Zuid in Nijmegen is de tweede keer dat we samenwerken met de mensen van de Grunsven Groep. Zo zie je maar dat in de bouwwereld elkaars pad zich regelmatig kruist. Als wij ons werk goed blijven doen, spreekt zich dat rond. Ook dat is flow.

Flow Gevelbekleding is onlangs in Nijmegen gestart met een mooie opdracht; het maken en plaatsen van HSB-wanden in de 62 nieuwe woningen van project Stelt. De woningen maken deel uit van een groter plan en worden ontwikkeld bij de Waalsprong, met zicht op de boomgaard die daar ligt. 

Voor de bergingen van de woningen worden speciale HSB-wanden gebruikt. Het maken en plaatsen van HSB-wanden is een snelle en milieuverantwoorde manier van bouwen. Sowieso werken we bij Flow graag met hout. Het natuurlijke karakter is uniek en duurzaam. 

In een later stadium verzorgen we ook het aanbrengen en afwerken van de gevelbekleding en zorgen we dat elke woning een onvergetelijk karakter krijgt dat aansluit bij de directe omgeving van de woningen. Maar eerst de HSB-wanden voor de bergingen. En alles natuurlijk in de juiste flow. De opdracht in Nijmegen voeren we uit in samenwerking met de van Grunsven Groep uit Erp. Ben je benieuwd naar ons werk voor project Stelt, blijf ons dan vooral volgen. 

Meer nieuws