ROCKPANEL FS-Xtra: brandveiligheid en esthetiek ineen


Brandveiligheid speelt een steeds grotere rol in de bouw. Met de ROCKPANEL FS-Xtra speelt ROCKPANEL hier op innovatieve wijze op in. De geavanceerde kenmerken van de FS-Xtra uitvoering van ROCKPANEL gevelpanelen geven een nieuwe dimensie aan het ontwerpen van geventileerde gevels met plaatmateriaal. Zo beschikt ROCKPANEL FS-Xtra niet alleen over een optimale brandveiligheid, maar is het ook nog eens beschikbaar in een groot assortiment designs en RAL-kleuren, is het onderhoudsarm en, in vergelijking met andere gevelplaten, bijzonder licht van gewicht. Om het geheel te completeren, heeft ROCKPANEL FS-Xtra de luxe uitstraling van echt hout.

ROCKPANEL plaatmateriaal ‘Durable’ en ‘Xtreme’, met een Europese brandklasse van B-s2, d0 (overeenkomstig EN 13501-2), worden al vele jaren succesvol toegepast als gevelbekleding in geventileerde constructies. De FS-Xtra uitvoering voldoet, indien bevestigd met blindklinknagels op een aluminium of stalen draagconstructie, aan de Europese brandklasse A2-s1, d0. Deze brandklasse wordt door de nationale bouwwetgeving gekenmerkt als zijnde onbrandbaar.

Hout is door haar natuurlijke en warme uitstraling bijzonder in trek als bouwmateriaal; maar hout is van nature brandbaar. Omdat ROCKPANEL Woods ook in FS-Xtra uitvoering verkrijgbaar is, kunnen opdrachtgevers hun ontwerpen voortaan de fraaie ‘look’ van natuurlijk hout meegeven, zonder zich zorgen te hoeven maken over de brandveiligheid. FS-Xtra voldoet immers aan de strengste brandveiligheidseisen.

Anders dan zijn lichte gewicht en de gemakkelijke verwerkbaarheid doen vermoeden, is ROCKPANEL plaatmateriaal vervaardigd uit het natuurlijk gesteente basalt. Dat maakt het materiaal extreem duurzaam, dimensiestabiel en weersbestendig. Daarnaast onderscheidt ROCKPANEL zich door zijn brandwerende eigenschappen. De FS-Xtra uitvoering verenigt al deze eigenschappen in 1 product, waarbij de onbrandbaarheid van de inherente steenwolvezels nog betere brandwerende eigenschappen kunnen bereiken zonder speciale toevoegingen.

FS-Xtra is beschikbaar in 9 mm dikte, waardoor deze speciale uitvoering zich gemakkelijk laat onderscheiden van de overige ROCKPANEL platen. Deze dikte biedt enkele bijkomende voordelen: zo kan het plaatmateriaal bevestigd worden met een grotere spanwijdte, is het beter bestand tegen een grotere windbelasting en biedt het een mogelijke kostenbesparing op de draagconstructie.

Onderhoudsarm en duurzaam lichtgewicht

ROCKPANEL FS-Xtra gevelbekleding is onderhoudsarm en biedt dezelfde voordelen die u van een ROCKPANEL plaat kunt verwachten. Zo is deze brandveilige plaat met 11,25 kg/m² een echte lichtgewicht; veel lichter dan andere plaatmaterialen. Verder is ROCKPANEL FS-Xtra extreem flexibel: makkelijk te buigen, te torderen en tegelijkertijd bijzonder dimensiestabiel. Bovendien is ROCKPANEL plaatmateriaal bijzonder duurzaam dankzij het natuurlijk gesteente basalt. Kortom, met ROCKPANEL FS-Xtra beschikt u over een brandveilige en duurzame gevelplaat.

Gouden greep van Rockpanel en Bostik: Een uniek en brandveilig lijmsysteem

Bostik en Rockpanel hebben de handen ineen geslagen en daaruit is ROCKPANEL Tack-S voortgekomen, een uniek en Europees gecertificeerd lijmsysteem dat voldoet aan de strenge brandveiligheidseisen voor gevelbekledingssystemen. Met ROCKPANEL Tack-S kunnen de platen veilig, met een brandklasse van tenminste B-s2,d0, gelijmd worden op een:
-houten achterconstructie met een ROCKPANEL strookof op een
-aluminium achterconstructie

 

Productblad Rockpanel Woods Fs-Xtra
BOSTIK6076 TI-blad Rockpanel Tack-s NL

Meer nieuws