Lankforst in Nijmegen is klaar voor de toekomst


Voor bouwontwikkelaar KlokGroep uit Nijmegen zijn we aan de slag gegaan voor project Lankforst in Nijmegen. In totaal hebben we in de wijk Lankforst 96 woningen in 4 blokken aangepast. Het betreft hier verouderde flatgebouwen die een serieuze upgrade hebben gekregen. Stuk voor stuk aanpassingen die de woningen toekomstbestendig maken. Een uitdagende opdracht waarbij Flow heeft meegedacht op het gebied van het toepassen van isolatiematerialen en om Cembrit-plaatmateriaal met freesing toe te passen. Cembrit vraagt minder om onderhoud en is minder bewerkelijk tijdens het monteren.
 

Een dubbele uitdaging


Werken aan bestaande gebouwen waar de inwoners in blijven wonen is met recht een echte uitdaging. Zeker als de doorlooptijd van een project kort is. Een dubbele uitdaging voor Lankhorst in Nijmegen. Voor Flow is dat geen enkel probleem. 

We hebben een prefab-oplossing bedacht die ons in staat heeft gesteld om de deadline te halen. Met name in de montage hebben we veel tijd weten te besparen. En om zoveel mogelijk rekening te houden met de bewoners, hebben we ervoor gekozen delen te verlijmen in plaats van te boren. Kleine aanpassing in onze werkwijze, groot plezier voor de bewoners.

Meer nieuws van FLOW