ProRail ICB-post


We hebben nieuwe foto’s van onze klus voor de Prorail ICB-post in Utrecht. De prefab Moso bamboe rekken van Awood springen er echt uit zoals je ziet. Bamboe is een fantastisch duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Het groeit razendsnel, zodat er elke 5 jaar geoogst kan worden. De bamboe aan deze gevel is bovendien thermo-gemodificeerd en geperst, en is daardoor dubbel duurzaam en slagvast. En geweldig om naar te kijken natuurlijk.

Het leuke van werken bij Flow Gevelbekleding is dat we aan de mooiste projecten werken met de fijnste materialen. Dat doen we overal in Nederland, dus je komt nog eens ergens. Deze keer zijn we in Utrecht waar we de nieuwe ProRail ICB-post (incidentenbestrijdingspost) van een bijzonder fraaie gevel hebben voorzien.

Dit energie-neutrale gebouw is tot achter de komma duurzaam en circulair ontwikkeld en uitgevoerd.

Op de houten CLT-elementen is een verduurzaamde houten achterconstructie met een waterkerende damp-open folie bevestigd. (De folie geeft vocht de kans om naar buiten te ontsnappen.) Op de constructie hebben we vervolgens prefab bamboe-rekken in wildverband gemonteerd, met een netto geveloppervlak van circa 370 m2. Aangezien bamboe een duurzaam product waar brandklasse B aan is toegekend is de keuze voor dit mooie product logisch. De ICB-post ziet er wat ons betreft fantastisch uit. 

Meer nieuws