Energetische verbeteringen in Raamsdonksveer


Woningcorporatie Thuisvester gaat de komende drie jaar 2000 woningen versneld energetisch verbeteren. De woningen krijgen spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++glas en energiezuinige installaties. Tegelijkertijd worden onderhoudswerkzaamheden aan het buitenschilderwerk uitgevoerd en worden kozijnen, goten en regenpijpen vervangen. Om dit alles te realiseren is de woningcorporatie een samenwerking met drie bouwbedrijven aangegaan. 

Voor Bouwbedrijf Pennings Rosmalen hebben wij in Raamsdonksveer bij 44 woningen aan de Koningstraat een bijdrage aan de energetische verbeteringen mogen leveren. De woningen zijn voorzien van nieuwe voordeuren met kozijnen, de spanten zijn aan de binnenzijde verstevigd, de gevels van de woningen zijn hersteld en de spouw is na-geïsoleerd. 

De aanbouwen zijn voorzien van nieuwe kozijnen, ramen en deuren, waardoor deze niet alleen goed geïsoleerd maar ook tochtdicht zijn. Voor de isolatie is gekozen voor de Recticel Powerwall® isolatieplaat met een houten gevelbekleding - Cape Cod in Zweeds rabat, kleur antracietgrijs RAL 7016 van Plastica Waalwijk. Cape Cod is al jaren een succesvol gevelproduct. Het biedt weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden en is daarom een goede keuze.

 

Meer nieuws