Herbestemming Rabobank Malden


Voor zijn we in Malden aan de slag gegaan met het verfraaien van het voormalige Rabobankgebouw. In het gebouw worden 15 appartementen gerealiseerd. En die verdienen een aantrekkelijk uiterlijk.

Daar weten we bij Flow wel raad mee.

Gekozen is om circa 95 m2 onbehandeld Fraké Thermowood halfhoutsrabat aan te brengen (afmeting 18 x 129 mm), inclusief de houten achterconstructie. Daarnaast hebben we het gebouw voorzien van circa 270 m2 Alucopal (dik 4 mm) in de kleur RAL7016, verlijmd met Bostik Paneltack. Ook dit inclusief de houten achterconstructie. Voor deze opdracht hebben we samengewerkt met Bostik (voor het lijmsysteem), XLWood voor het hout en Plastica Gevelbekleding voor de Alucopal

Steeds vaker sluiten banken filialen in – met name - dorpskernen. De online serviceverlening van banken groeit en thuiswerken wordt steeds meer de norm. Bedrijven en organisaties hebben dus simpelweg minder kantoorruimte nodig. Het gevolg is dat kantoorgebouwen steeds vaker leeg komen te staan. 

Dat is zonde. Veel van deze gebouwen hebben volop potentie; is het niet om in te werken, dan wel om in te wonen. Goed om te zien dat het Rabobank-filiaal in Malden een herbestemming krijgt als woongebouw. Namens Coppens Bouwmanagement hebben wij een bijdrage mogen leveren. Het resultaat van deze mooie opdracht zie je binnenkort hier.

Meer nieuws