Het nieuwe zwembad De Boetzelaer in Monster verrijst op het oude fundament


Eind februari 2019 brandde in Monster zwembad De Boetzelaer tragisch af. Vrijwel direct na de brand is besloten een bouwcommissie in het leven te roepen. Het doel was om zo snel mogelijk een nieuw zwembad te realiseren op precies dezelfde plek. Zo gezegd zo gedaan, en dus verschijnt medio 2021 op het oude fundament een volledig nieuw zwembad voor de inwoners van Monster en omstreken. 

Er is gekozen om te werken in bouwteamverband. Alle betrokken partijen zijn meteen van de start met elkaar aan tafel gegaan. Hoofdaannemer De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk, BAS1S Architecten uit Poeldijk en adviseurs – hebben tijdens het ontwerp- en ontwikkeltraject vanuit een taakstellend budget samengewerkt om de financiële haalbaarheid te waarborgen.

Het grote voordeel van deze manier van werken is dat het bouwproces een stuk sneller verloopt. Voor projecten als deze is het niet ongewoon dat het jaren kan duren voordat het gerealiseerd is. Het ontwikkelproces is stroperig, vergunningentrajecten duren heel lang en/of er zijn onverwachte financiële tegenvallers. Allemaal hindernissen die dankzij het bouwteamverband te omzeilen zijn. 

Het nieuwe zwembad in Monster wordt in iets meer dan 2 jaar gerealiseerd. Het wordt een futuristisch gebouw in de vorm van een rots. Dat verklaart ook de reactie van zwembaddirecteur Peter Wielaart; “Ik ben apetrots, want het wordt écht fantastisch”. De planning laat zien dat de eerste baantjes in juni 2021 worden afgelegd. Dat is goed nieuws voor Monster. 

Trespa Meteon - dik 8 mm - kleuren Metallic M51.0.1 ST en NA18 Natural Slate Matt Rock 

Meer nieuws