Het nieuwe zwembad De Boetzelaer in Monster verrijst op het oude fundament


Eind februari 2019 brandde in Monster zwembad De Boetzelaer tragisch af. Vrijwel direct na de brand is besloten een bouwcommissie in het leven te roepen. Het doel was om zo snel mogelijk een nieuw zwembad te realiseren op precies dezelfde plek. Zo gezegd zo gedaan, en dus verschijnt medio 2021 op het oude fundament een volledig nieuw zwembad voor de inwoners van Monster en omstreken. 

Er is gekozen om te werken in bouwteamverband. Alle betrokken partijen zijn meteen van de start met elkaar aan tafel gegaan. Hoofdaannemer De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk, BAS1S Architecten uit Poeldijk en adviseurs – hebben tijdens het ontwerp- en ontwikkeltraject vanuit een taakstellend budget samengewerkt om de financiële haalbaarheid te waarborgen.

Het grote voordeel van deze manier van werken is dat het bouwproces een stuk sneller verloopt. Voor projecten als deze is het niet ongewoon dat het jaren kan duren voordat het gerealiseerd is. Het ontwikkelproces is stroperig, vergunningentrajecten duren heel lang en/of er zijn onverwachte financiële tegenvallers. Allemaal hindernissen die dankzij het bouwteamverband te omzeilen zijn. 

Het nieuwe zwembad in Monster wordt in iets meer dan 2 jaar gerealiseerd. Het wordt een futuristisch gebouw in de vorm van een rots. Dat verklaart ook de reactie van zwembaddirecteur Peter Wielaart; “Ik ben apetrots, want het wordt écht fantastisch”. De planning laat zien dat de eerste baantjes in juni 2021 worden afgelegd. Dat is goed nieuws voor Monster. 

Trespa Meteon - dik 8 mm - kleuren Metallic M51.0.1 ST en NA18 Natural Slate Matt Rock 15 riante stadswoningen De Contreie Oosterhout
“Waar dromen uitkomen” zegt de verkoopbrochure. Bewoners beamen het aangename wonen en er wordt volop gebouwd.
Lees meer
55 LLB woningen Malvert Nijmegen
In de wijk Malvert in Nijmegen zijn 50 levensloopbestendige appartementen in opdracht van Standvast Wonen en de gemeente Nijmegen door Hoedemakers bouw en ontwikkeling Rosmalen gebouwd.
Lees meer
appartementen “De Wissel” Rosmalen
Direct gelegen aan het stationsplein van Rosmalen zijn voor Stichting Woonveste en Chapeau woonkringen 27 appartementen en 3 gemeenschappelijke huiskamers gerealiseerd voor een woonkring van autistische jongeren.
Lees meer
facelift kantoor- en bedrijfspand Gilze
Op de website van Versteijnen Trucks is het voorstellen van eigenaar Vick Versteijnen met zijn team kort maar krachtig.
Lees meer