De mooie klus voor Alfen Campus is inmiddels afgerond


Wie niet beter weet denkt waarschijnlijk dat de witte stroken die we hebben aangebracht van hout zijn, maar niks is minder waar. De panelen zijn gemaakt van rijstvliescomposiet; een circulair alternatief voor hout dat goed tegen vocht kan, niet rot en bestand is tegen schimmels en micro-organismen. Niet per se een complexe klus, maar omdat we met een toekomstvriendelijk product hebben gewerkt, kijken we terug naar een fijne en dankbare klus. Goed werk dus!

Een krachtig voorbeeld van bouwen met duurzame materialen


Binnenkort starten we voor De Vries en Verburg uit Stolwijk met de gevels van Alfen Campus in Almere, producent van duurzame energiesystemen. Niet vreemd dus dat er voor de bouw gekozen is voor een duurzame en circulaire aanpak. De nieuwe productiehal is een krachtig voorbeeld van bouwen met duurzame materialen. Voor ons als gevelbekleder is het een mooie kans om met bijzondere materialen te werken.

In dit geval rijstvliescomposiet; bio-based en circulair met dezelfde warme uitstraling als hout, maar wel met enkele voordelen ten opzichte van hout. Rijstvliescomposiet kan bijvoorbeeld goed tegen vocht, rot niet en is bestand tegen allerlei schimmels en micro-organismen. Nog een voordeel is de hoge mate van circulariteit.

Rijstvliescomposiet bestaat namelijk voor 15% uit rijstvlies (afkomstig van de voedingsmiddelenindustrie), voor 26% uit calciet (een bijproduct van drinkwaterzuivering), 52% postproductie recyclingkunststof (productieafval van een kozijnenfabriek) en voor 7% uit procesadditieven. Kortom; dat is wat je noemt een zeer efficiënt gebruik van reststromen! Binnenkort lees je hier meer over hoe we te werk gaan.
 

Meer FLOW nieuws