Een mooie Mooijburg-update!


We hebben onze werkzaamheden aan gebouw 10 onlangs afgerond en zijn meteen gestart met de gevelaankleding van het derde gebouw, 7. Net als de gebouwen 10 en 12 is ook gebouw 7 een fraaie toevoeging aan dit visueel krachtige plan in Amsterdam IJburg. De visuals laten goed zien wat bewoners (en passanten) mogen verwachten. Sterke ontwerpvormen verbonden door drie verschillende houtsoorten, die elkaar bovendien versterken. Een ding is zeker; hier ga je niet met tegenzin wonen.

Op naar nummer 2, Mooijburg gebouw 10

Nu de gevelbekleding voor Gebouw 12 afgerond is, kunnen we starten met de bekleding van Gebouw 10. Ook deze keer weer in opdracht van Weever Bouw uit Kampen en met hetzelfde plezier als voor Gebouw 12.

Het wordt alleen maar mooijer.


Nieuwbouwproject Mooijburg in Amsterdam is precies wat de naam zegt; mooi. Heel erg mooi zelfs. Niet alleen mooi qua vorm en visie op wonen, maar ook wat betreft materiaalgebruik en de manier van bouwen. Zo is de bouwwijze CO2-neutraal en wordt er nauwelijks beton gebruikt maar hout. En bij Flow Gevelbekleding zijn we dol op hout. De bouwvorm zelf is technisch uitdagend en levert prachtige gebouwen op.

Wij verzorgen in opdracht van Weeverbouw uit Kampen de gevelbekleding voor in totaal 3 gebouwen. Het eerste gebouw (Gebouw 12) is inmiddels afgerond. In dit gebouw zijn drie soorten hout gebruikt, waaronder de bamboe die geleverd is door de mensen van Awood. De foto spreekt boekdelen. Binnenkort lees je meer over de volgende stappen die we voor Mooijburg gaan zetten. Een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten; het wordt alleen maar mooijer.

Mooie gevels voor project Mooijburg in Amsterdam


Voor Weeverbouw uit Kampen gaan we de gevelbekleding verzorging voor 3 nieuwe appartementsgebouwen in Amsterdam IJburg; Mooijburg. De naam heeft het project in elk al mee. Aan ons de taak om dat te bewijzen. Het project is op een aantal manier bijzonder. Een van de gebouwen wordt gebouwd met CLT oftewel Cross Laminated Timber, ook wel bekend als ‘hele dikke multiplex’.

Drie soorten hout


Voor ons is het project bijzonder omdat we in de gevelbekleding drie verschillende soorten hout toepassen. Te weten bamboe (geleverd door Awood), zwart hout (oven gebrand) en vurenhout. In combinatie met het CLT ontstaat zo natuurlijke, lichte woongebouwen met een ongekend krachtige en moderne uitstraling. Kortom, Mooijburg wordt mooi vanbinnen én vanbuiten. 

Meer nieuws