Op schema


Het project aan het woongebouw in Heikant (Tilburg) ligt prima op schema. Wat zeker het verschil maakt is dat we de flow van de uitvoering een handje helpen door de voorzetwanden te prefabriceren. Kwestie van naar de verdieping tillen, bevestigen en door. Dat scheelt het nodige timmerwerk en houdt de snelheid er lekker in. En - niet onbelangrijk - veel minder overlast voor de bewoners.

70 keer minder boren!


Flow Gevelbekleding is onlangs gestart met het aanbrengen van de nieuwe gevels aan het woongebouw in Heikant, Tilburg. Een gebouw waar we als bedrijf een mooie historische band mee hebben die 30 jaar terug in de tijd gaat. Inmiddels hebben drie generaties Van Assouws eraan gewerkt. (klein)Zoon Luuk werkt er momenteel als onderaannemer aan. Het plan is als volgt.

Eerst wordt de oude gevel verwijderd. Logisch uiteraard. Vervolgens wordt de gevel geïsoleerd. Is de isolatie geplaatst dan wordt de nieuwe gevel aangebracht. Gevelbekleding is trouwens ook een perfecte ‘mooimaker’. Dat doen we ook voor het gebouw in Heikant. In plaats van elke woning ‘tijdens het werk’ mooier te maken, hebben we ervoor gekozen om voorzetwanden te prefabriceren.

Dat scheelt zo’n 70 keer boren per woning. Kijk, dan heb je het ergens over! In de werkplaats hebben we eerst een proefmodel gemaakt. Op basis daarvan prefabriceren we de overige wanden. Die plaatsen we met de hoogwerker, schroeven we netjes vast, isoleren vervolgens de boel en plaatsen de bekleding erop. Mooi werk en een mooie plus voor Heikant, al zeggen we het zelf.

Een bijzondere relatie


Bij Flow houden we van ‘de cirkel rond’. Circulair bouwen bijvoorbeeld; groot voorstander van. Maar ook van cirkels rond tussen generaties worden we blij. Zo vroeg aannemer Hoedemakers uit Rosmalen ons onlangs om de gevel van een flatgebouw in Heikant Zuidwest (Tilburg) opnieuw en duurzaam te bekleden. Met dit specifieke woongebouw hebben we een - mogen we wel zeggen - bijzondere relatie.

De vader van Flow mede-eigenaar Jeroen van Assouw heeft het gebouw namelijk 30 jaar geleden eigenhandig van een gevel voorzien. En precies die gevel gaan we binnenkort vervangen. Nog leuker; de zoon van Jeroen - Luuk van Assouw - gaat de gevel als onderaannemer vervangen. Kortom, we hebben het hier over een gebouw waar maar liefst 3 generaties Van Assouws hun steentje aan bij hebben gedragen. Je zou de naam van het gebouw zomaar kunnen veranderen in Van Assouw Zuidwest.

Meer FLOW nieuws