Zwembad de Boetzelaer wint Trespa Project of the Year 2021!


Zwembad de Boetzelaer in Monster is in 2019 volledig afgebrand en anderhalf jaar later weer geopend in de vorm van een gloednieuw zwemparadijs. En wat voor een! Duurzaam met een geweldig design en kenmerkende Trespa-gevelbekleding aangebracht door Flow Gevelbekleding. Kortom, een uniek en creatief project dat – wat ons betreft – terecht als enige project in Nederland genomineerd was en Trespa Project of the Year 2021 wint! 

Prestatie van formaat

Projecten zoals De Boetzelaer hebben doorgaans veel langer nodig om gerealiseerd te worden. Maar het kan snel gaan als - zoals in dit geval - de gemeente noodzakelijke vergunningen snel verleend en alle betrokkenen zich verenigen in een bouwteam. Zo is in zeer korte tijd een compleet gebouw gerealiseerd. Dat is letterlijk en figuurlijk een prestatie van formaat. 

Rots in de branding

Volgens projectleider Michiel Jongerius van BAS1S Architecten zijn kinderen de belangrijkste doelgroep van De Boetzelaer: “Het was een zwembad in Caraïbische piratenstijl. Die sfeer wilden we weer laten herleven. Aan de buitenkant wordt die stijl gesymboliseerd door de vorm van een abstracte rots in de branding.”

1500 m² panelen

Wij zijn aan de slag gegaan met de gevelbekleding. Gekozen is voor Trespa Meteon in de uitvoeringen Aluminium Grey met een satijnen oppervlakteafwerking van in totaal maar liefst 1500 m2! Op maat gemaakt en geleverd door Jongeneel Eindhoven. De driehoekige panelen vormen een prikkelend visueel effect. Door de manier van plaatsing lijkt de gevel nergens vlak en ontstaat er een onvergetelijke uitstraling. 


Felicitaties aan alle partijen die betrokken zijn geweest!

Meer nieuws