Flow Gevelbekleding is een van de bouwpartners van het LUX-project op Strijp S in Eindhoven


De gevelbekleding voor LUX is gemonteerd met het Facafix-systeem van BORGH. Dat systeem is snel, efficiënt en gebruikt minder materiaal dan de meeste gangbare systemen.Een ander voordeel is dat het systeem ook werkt voor hoogbouw en flexibel is; elke isolatiedikte en gewenste energiebesparing ligt binnen bereik met Facafix.Bovendien is het systeem geschikt voor bijna elk type gevelafwerking en afwijkende vormen. En dat sluit weer naadloos aan bij de ideeën en alles waar LUX voor staat.


Voor het LUX-project in Strijp S hebben we de engineering, levering en montage opgepakt van circa 1850 m2 gevel- en plafondbekledingen, inclusief achterhoutconstructies.Speciaal voor LUX is gekozen voor constructies van Thermowood-vuren boards. De losse delen zijn bewerkt met Flame Delay FX Pro (Eurobrandklasse B).Overigens zijn de boards net als alle andere onderdelen van de houten achterconstructie (inclusief de isolatie en folies) van brandklasse A/B en voldoen daarmee aan de huidige strenge brandvoorschriften. Mooi én brandveilig; goede combinatie.

Het thema ‘Nieuwe individuele collectiviteit’ waarmee we onze ideeën gepresenteerd hebben, sloot naadloos aan bij de visie van het project. LUX is een nieuw woonmilieu met 200 starterswoningen, gericht op jonge creatieve en ondernemende professionals. Aan de Philitelaan zijn bouwvolumes gerealiseerd die ontsloten zijn via een hof. Het woongebouw bestaat uit twee ‘getrapte’ bouwblokken van 8 en 17 lagen, geluidluw met een beschut daklandschap én een gemeenschappelijk terras op de 7e verdieping. 

Op diverse plekken in het plan zijn kleinere dakterrassen en gemeenschappelijke tuinen aangebracht. En alles gegoten in een uitstraling die aansluit bij het industriële verleden van Strijp. LUX is ontwikkeld voor een doelgroep die zich aangetrokken voelt tot esthetisch karakterrijke woningen in een woon-werkwijk die zich inmiddels bewezen heeft. Geworteld in vroeger, maar 100% modern in de uitvoering. De combinatie van daktuinen, gemeenschappelijk groen en de verspringende opbouw van het gebouw zorgt verder voor een aantrekkelijk straatbeeld. Kortom, voor Flow Gevelbekleding een mooie uitdaging om die visie te versterken. 

Meer nieuws