Verder kijken dan de verwachting.


Een van de vaste samenwerkingspartners van Flow Gevelbekleding is BIPV.world uit Waalwijk, specialist op het gebied van innovatieve PV-installaties. Denk je aan zonnepanelen dan denk je meteen aan panelen op het dak. Dat klopt, maar innovatief zijn is verder kijken dan de verwachtingen.

Als de zon aan het begin van de dag laag staat, aan het einde van de dag zakt of de seizoenen waar de zon lager aan de hemel staat, vangen juist de gevels veel meer zonlicht op. BIPV Projects heeft daar een doordacht systeem voor gekozen die het mogelijk maakt om zonkracht en gevels effectief te combineren.

Zonkracht en gevels? Precies: BIPV Projects en Flow. Twee bedrijven die vooruitdenken en passende oplossingen creëren voor opdrachtgevers. Samen met BIPV Projects zijn we aan de slag gegaan voor De Haan Group; tuincentrumspecialist uit Waalwijk. De start is gemaakt. Binnenkort lees je meer.

Een innovatieve oplossing

Speciaal voor de bevestiging van de zonnepaneelgevels van BIPV.world heeft Flow Gevelbekleding een team van specialisten samengesteld. Vakmensen die - uiteraard - alles weten van gevelbekleding, maar tegelijkertijd ook de ‘elektra-component’ van de werkzaamheden begrijpen. De gevels van logistieke panden en bedrijfshallen zijn bovendien niet hetzelfde als woongebouwgevels en kantoorpandgevels.

In het geval van De Haan Group is er sprake van zogenaamde sandwich-gevels. Drie lagen waarvan de middelste laag uit schuim bestaat. Deze gevels zijn standaard niet gemaakt om een extra last te dragen. Elk zonnepaneel weegt circa 22 kilo. Dat is niet veel, maar wel voor de “lichte” sandwich-gevels.

BIPV Projects heeft daar een innovatieve oplossing voor gekozen dat ontwikkeld is door TULiPPS. Op de gevel zijn standaard glas-glas zonnepanelen met een frame toegepast doormiddel van het onzichtbare Click&Go bevestigingssysteem van TULiPPS.

Zonnig nieuws.


De zonnepaneelgevels voor De Haan group zijn aangebracht en leveren vermogen. De voordelen voor - in dit geval - De Haan Group zijn meteen duidelijk; betaalbaar, esthetisch mooi, veilig en extra energie (vermogen) op momenten dat je dit het hardste nodig hebt. Een belangrijk eigenschap van het Click&Go systeem is dat elk paneel individueel eenvoudig ter controle uitgetild en teruggeplaatst kan worden. Een voorwaarde om te kunnen voldoen aan de SCIOS Scope 12 eisen en waar verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig altijd om vragen. Ook dat geeft maar aan dat we hier absoluut een bijzondere gevelbekleding hebben aangebracht. Voor de cijferliefhebbers hebben we de feiten op een rijtje gezet:

Totale oppervlakte 1153 m2
552 panelen
234,6 KW piekvermogen
Glas/glas panelen; Langere levensduur

Leuk om te weten; we zijn inmiddels met de volgende opdracht gestart. In Heusden bekleden we samen met BIPV Projects een gevel van Sporthal De Kubus met zonnepanelen. De duurzame toekomst ziet er in elk geval goed uit. Flow Gevelbekleding en BIPV Projects zijn er klaar voor.

Samenwerken aan de toekomst van gevelbekleding


Bij Flow Gevelbekleding zijn we gek op bijzondere projecten. Zeker als projecten verschillende duurzame elementen en innovatieve ideeën samenkomen. Een goed voorbeeld hiervan is het project dat we voor TULiPPS en BIPV.world aan de gevels van het bedrijfspand van Van Caem Transporten in Waalwijk hebben aangepakt. Wat voor het oog wellicht lijkt op een traditioneel bedrijfspand (waar er in Nederland heel veel van zijn), gebeurt aan de gevel van dit pand iets bijzonders. 

Zon op de gevel

In samenwerking met TULiPPS en BIPV.world uit Waalwijk hebben we zonnepanelen áán de gevel bevestigd. Niet op het dak, zoals je zou verwachten, maar netjes aan de gevel. Op zichzelf is dat niet eens het bijzondere, kleinere bedrijfspanden worden steeds vaker voorzien van zonnepaneelgevels. Het bijzondere van dit project is de grootte van het project en de wijze van bevestigen dankzij het unieke bevestigingssysteem van TULiPPS. 

Efficiënt en leuk

Voor ons als gevelspecialist is het fantastisch om te werken met een bevestigingssysteem dat niet alleen handzaam en eenvoudig in gebruik is, maar een gevel uiteindelijk tot in de puntjes mooi helpt maken. TULiPPS heeft het systeem uitgebreid getest om de opbouw en de bevestiging van de zonnepaneelgevels zo efficiënt en leuk mogelijk te maken. Zo draait het bedrijf voortdurend demoprojecten om de gebruiksvriendelijkheid, maatvoering en efficiëntie van het systeem blijvend te verbeteren. Het voorwerk klopt tot achter de komma. Dat levert op. Installateurs komen bij het gebruik van het systeem niet voor tijdrovende en dure verrassingen te staan. En geen verrassingen betekent tijdwinst, lagere kosten en bevestigingsgemak. 

Belangrijk in het succes van de gevelbekleding voor Van Caem is de proefwand die in een eerder stadium bekleed is. Jeroen van Assouw: “Ter voorbereiding hebben we op de locatie van plaatmateriaalleverancier Plastica uit Waalwijk, samen met de mensen van TULiPPS en Plastica een proefwand bekleed. Door onze kennis en kunde terplekke te bundelen hebben we ons perfect voor kunnen bereiden op de uiteindelijke opdracht.” 

Modern en duurzaam

Een andere pre is de randafwerking en het ‘blinde’ bevestigingssysteem van het systeem. Bij Flow Gevelbekleding zijn we fan van esthetisch mooi afgewerkte gevels. Strak, modern en duurzaam. Wie langs het pand van Van Caem wandelt, ziet hoe het glas van de panelen en de aluminium cassettes van Plastica samen voor een mooi esthetisch geheel zorgen.

Veel aandacht is er voor de windbelasting. Het wordt tijdens de demoprojecten dan ook uitvoerig getest. Het bevestigingssysteem van TULiPPS kan elke windkracht aan. In de gevel van Van Caem Transporten hebben we vlakke en gehoekte panelen bevestigd in een hoek van 0 – 5 – 10 of 15 graden. In hetzelfde systeem zijn passieve panelen van Alucopal bevestigd.

Gebruiksgemak

Als gevelspecialisten profiteren we voor al van het gebruiksgemak. Het regelwerk op de locatie dat veel andere systemen met zich meebrengt is verre van efficiënt. Het systeem van TULiPPS lost dat op. Alles past precies én ziet er geweldig uit. Voor ons is dat heel fijn werken. 

Pilotproject voor nu en de toekomst

TULiPPS, BIPV.world en Plastica werken net als Flow Gevelbekleding graag met partijen die de waarde van hun werk zien en daar aandacht voor hebben. Samenwerken betekent van elkaar leren en voor de langere termijn bouwen aan efficiënte en leuke projecten. Samen projecten kiezen om als bedrijf beter van te worden en onszelf blijven ontwikkelen. En waarde creëren door op elke vraag die zich voordoet het juiste antwoord te hebben. De gevel van Van Caem Transport is een geslaagd pilotproject en daarmee een bewezen, volwaardig antwoord op een duurzamere toekomst.

BIPV.world

Als gevelspecialist plukken we voor en tijdens de uitvoering van een opdracht de vruchten van BIPV.world. Architecten en bouwbedrijven voeren alle noodzakelijke projectgegevens in op dit digitale platform. Denk aan het type panelen, de grootte, bijzonderheden, locatiegegevens, et cetera. Het platform is tevens een online vraagbaak als het gaat om self powered gebouwen. De gebruiker wordt het op die manier zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het voorwerk is al gedaan. Dat is kostenefficiënt; het project wordt gestroomlijnd (in flow dus) en het systeem is 100% klaar voor installatie. En niet onbelangrijk, een opdracht die in flow en met minimum problemen verloopt, is extra leuk om uit te voeren. 

Meer nieuws