Het vertrouwen dat we hebben is een mooi vertrekpunt om verder op te bouwen

 

Joost Gijsbers kijkt alvast vooruit


Sinds januari 2022 is Joost Gijsbers algemeen directeur van Flow Gevelbekleding. Gestart in maart 2021 heeft hij het afgelopen jaar gebruikt om zich in te werken onder de deskundige begeleiding van zijn voorganger Antoon van den Boogaard. Joost blikt terug, maar vooral vooruit. 

Joost: “Mijn achtergrond sluit perfect aan bij de rol die ik nu binnen Flow vervul. Ik heb zowel een bouwkundige opleidingsachtergrond als een commerciële achtergrond. Ik heb eerst MTS Bouwkunde gedaan, gevolgd door de opleiding HEAO Vastgoed en Makelaardij.” 

Met dank aan het netwerk

In zijn 20-jarige carrière is Joost ook actief geweest in de bouwwereld. “Ik heb eerst in de vastgoedwereld gewerkt, gevolgd door commerciële functies bij een aantal aannemers. Maar ook bij Kingspan bijvoorbeeld, waar ik voor een opdracht met Antoon aan tafel heb gezeten.” 

Toen de scale-up in 3D-betonprinting waar Joost voor werkte tot stilstand kwam door corona, hield zijn rol binnen het bedrijf op. Joost: “Ik heb een groot netwerk op LinkedIn, dat heb ik aangeschreven. Daar reageerde Antoon op met ‘ik denk dat ik wel iets voor je weet.’ We hebben een paar gesprekken gehad. Ik kende Antoon natuurlijk al een beetje. De klik was goed, ook met Jeroen en Martien. Wat zij zochten kon ik goed invullen. Zo ben ik in 2021 gestart als commercieel verantwoordelijke.” 

Goed op de kaart gezet

Joost is aangenomen als vervanger van Antoon, die dit jaar afscheid neemt van Flow. “Met Antoon heb ik een jaar echt fijn samengewerkt. Hij is erg kundig en rustig, en weet als geen ander kennis over te dragen. Ik ben dan wel zijn vervanger, maar Flow zal altijd een beetje zijn bedrijf blijven. Ik kwam binnen bij Flow toen het bedrijf net een mooie periode van groei had meegemaakt. De geventileerde gevelsystemen is een nichemarkt. Zoveel gevelbekledingbedrijven zijn er niet in Nederland. Voor ons is dat een prettig voordeel, dat we met Flow tot nu toe goed op de kaart hebben gezet.” 

 De afgelopen jaren heeft Flow Gevelbekleding veel vertrouwen gewonnen bij opdrachtgevers. Volgens Joost door opdrachtgevers op een goede manier te bedienen en ze zoveel mogelijk te ontzorgen. “Het vertrouwen dat we hebben is een mooi vertrekpunt om verder op te bouwen. In de regio Eindhoven doen we dat al jaren, maar ook de rest van Nederland ontdekt Flow steeds meer. Na de bouwvak starten we bijvoorbeeld in Heerhugowaard met een grote opdracht”, aldus Joost. “Dan zit je dus gewoon in de kop van Noord-Holland.” 

Meeliften

Wat helpt in het creëren van vertrouwen is de open en eerlijke manier van communiceren met klanten. Joost: “Wij zijn heel eerlijk en werken écht samen. Dat is sowieso onze kracht. De tijden zijn veranderd, er is nu een andere conjunctuur. Er is veel werk en er is veel geld. Op dit moment komt alles los. Wij liften daarop mee.” 

Struikelblokken pareren

Een andere belangrijke verandering is de plek die Flow Gevelbekleding als specialist in het proces inneemt. Joost: “Vroeger waren wij als gevelbekleder als laatste aan de beurt in het bouwproces. Dan kon het zijn dat het geld op was of dat er geen tijd meer was. Nu worden we veel eerder in het proces betrokken en kunnen wij onze expertise veel sneller en doelgerichter inzetten. Hoe eerder je aan tafel zit, hoe sneller je struikelblokken kunt pareren. Werken in een bouwteam bijvoorbeeld is voor ons ideaal. Dan denk je meteen mee over wat een architect heeft bedacht. Doe je dat goed en dat doen wij, dan gaat je naam snel rond in de bouwwereld.” 

Positieve blik naar de toekomst

Vooruitkijkend ziet Joost een positieve toekomst. “We hebben alles in huis om te gaan voor gezonde groei. Niet groeien wat betreft personeel, maar in de hoeveelheid en in het soort opdrachten. En dan vooral door minder afhankelijk te zijn van de markt en aanbestedingen. Wij willen groeien vanuit ons relatiebestand en 50 tot 60% omzet halen uit samenwerkingen in bouwteam. Als we daarbij onze kwaliteit vasthouden en nog meer sturen op grotere projecten zie ik voor Flow een mooie toekomst”, besluit Joost.  

Meer nieuws