Realisatie zwem- en recreatiecentrum De Boetzelaer in Monster


Na de tragische brand in zwembad De Boetzelaer in 2019 besloot de gemeente Westland om meteen een bouwcommissie in het leven te roepen. Het doel was om zo snel mogelijk een nieuw zwembad te realiseren op precies dezelfde plek. Midden 2021 opende de gemeente op het oude fundament een volledig nieuw zwembad voor de inwoners van Monster en omstreken. 

Bouwteamverband

Voor de realisatie werd gekozen voor werken in bouwteamverband. Een verstandige keuze. Alle betrokken partijen zijn meteen vanaf de start met elkaar aan tafel gegaan. Hoofdaannemer De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk, BAS1S Architecten uit Poeldijk en adviseurs – hebben tijdens het ontwerp- en ontwikkeltraject vanuit een taakstellend budget samengewerkt om de financiële haalbaarheid te waarborgen.

Helemaal (in) Flow!

Het grote voordeel van deze manier van werken is een bouwproces dat vloeiend loopt. Helemaal Flow dus. Jarenlange ontwikkeltrajecten zijn voor dergelijke projecten niet ongewoon. Het proces is stroperig, vergunningentrajecten duren heel lang en/of er zijn onverwachte financiële tegenvallers. Allemaal hindernissen die dankzij het bouwteamverband zijn omzeild. 

Apetrots

Het nieuwe zwembad in Monster is in iets meer dan 2 jaar gerealiseerd. Het is een futuristisch gebouw in de vorm van een rots geworden. Zwembaddirecteur Peter Wielaart; “Ik ben apetrots, want het is écht fantastisch”. Goed nieuws voor Monster en omstreken; de eerste baantjes zijn in de zomer van 2021 afgelegd. 

De door Flow gebruikte gevelmaterialen: ‚Äč

Trespa Meteon - dik 8 mm - kleuren Metallic M51.0.1 ST en NA18 Natural Slate Matt Rock 

 

Andere projecten van FLOW